Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o stronę. Super pomysł

Kacekon

STRONA  

13 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy korzysta?/a by? z tej strony?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam do was pytanie, a mianowicie ostatnio wpadł mi do głowy taki pomysł, żeby zrobić stronę/portal na którym administracja(na początek ja i inni chętni) będzie umieszczać recenzje serwerów prywatnych ewentualnie jakieś GP czy coś w tym stylu. To znacznie by się różniło od prezentacji na MPC, ponieważ recenzje tworzyli by gracze dla graczy. Proszę wypowiedzcie się na temat tego pomysłu bo bardzo ciekawi mnie czy to by się przyjęło wśród graczy. W późniejszym czasie strone można by poszerzać o serwery do innych gier.

Opublikowano

takie rzeczy są na youtube więc nie wiem po co robić taką strnkę skoro założysz konto na youtube i kasy zarobisz jeszcze

Opublikowano

Spoko bardzo fajny pomysł biore udział ;), moglbym robic recncje, ale mam jedno pytanie domena będzie pl czy np dbv.pl

Opublikowano

takie rzeczy są na youtube więc nie wiem po co robić taką strnkę skoro założysz konto na youtube i kasy zarobisz jeszcze

tak masz racje ale tutaj mi sie wydaje chodzi bardziej o kompendium wiedzy o prywatnych serwach mt

Opublikowano

@up

na początek myślałem o domenie .tk a później jeżeli środki pozwolą to oczywiście .pl

@2up

ale na youtube są same GP itp a tu serwer byłby dobrze opisany opinie graczy itp

Od razu jak wam wpadnie do głowy jakaś nazwa strony to podajcie może skorzystam :D

Opublikowano

tak masz racje ale tutaj mi sie wydaje chodzi bardziej o kompendium wiedzy o prywatnych serwach mt

to prawda. na yt jest wszystko ogolem a na stronie mogly by sie znajdować szcegolowe informacje. lecz watpie by owa strona utrzymywala by sama siebie

Opublikowano

to prawda. na yt jest wszystko ogolem a na stronie mogly by sie znajdować szcegolowe informacje. lecz watpie by owa strona utrzymywala by sama siebie

ale przeciez to niemusi byc np .tk mozna wykozystac jakis darmowy hosting, potem w przyszlosci najwyzej przeniesc

Opublikowano

Moim zdaniem jest to zbędne.

Najwięcej ludzi i tak siedzi w zapowiedziach i publikacji serwerów na Mpc Forum :)

Nie potrzebna praca. Chodź technicznie to w 2 h machnąłby taką stronkę ;-)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Widzę, że większości się podoba poczekamy na więcej głosów i jak dobrze pójdzie to od poniedziałku wezmę się za robotę ponieważ teraz jestem trochę zajęty. Co do strony fakt można zrobić ją w 2h ale ja mam większe plany co do wyglądu strony i średnie umiejętności dam radę :D No i nie jestem na 100% pewny ale domena .tk jest chyba darmowa :D Dalej czekam na opinie i propozycje nazwy :D POZDRAWIAM

Opublikowano

Tak domena .tk jest całkowicie darmowa.

Do takiej strony nie trzeba umieć php/html na wysokim poziomie. Żeby wyszła efektownie trzeba umieć zrobić grafikę.

Na pewno ludzie się zniechęcą .tk ale na pewno nie będziesz płacił za stronkę 10 zł miesięcznie...

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Budowniczy
Opublikowano

napewno to bd cos fajnego ale tylko polecam ci nawiazywać wspułprace z serwerami czyli reklamowali by twoje forum

polecam ci brac graczy doświaczonych i obojętnych xD

Opublikowano

Mój brat jest od paru lat uczy się w photoshopie i na codzień robi takie stronki. Mógłbym go poprosić o zrobienie takiej stronki. Brat ma 24 lata. Tyle, że aktualnie przebywa w Holandii. Wróci za miesiąc, zobaczymy co z tego będzie.

Opublikowano

Wydaje mi się, że GP masz na YT, a dyskusje w dziale zapowiedzi.

Jednakże pomysł dobry tylko za co byś utrzymywał domene? Reklamy za odwiedzanie?

Opublikowano

Heh... sam miałem taki pomysł by zrobić stronę rewievs-metin2.pl

Domena kosztuje 19zł więc co to za wielkie pieniądze ? Żadne.

Jeżeli to tylko GP z serwerów to masz to na YouTube ,ale można bardziej rozwinąć ten patent.

Ja myślałem nad robieniem filmików z serwerów dopiero zapowiadających się. Czyli pokazuje to użytkownikowi ,że na serwer warto czekać gdyż jest ,,na chodzie".

Opublikowano

Chyba nie wszyscy zrozumieli to nie mają być tylko gp ale całe artykuły albo nawet serie artykułów opisujących serwer, opinie graczy, czy nawet dodany jakis system gwiazdek albo top lista

A powiedzcie jaki hosting co najmniej byłby potrzebny ?? bo znalazłem nawet 15zł na rok np.http://hostinghouse.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...